Ingenieur

Voor u als ingenieur draait alles om vermogen. Er wordt van u verwacht dat u mogelijkheden biedt die met een zo klein mogelijke inspanning, een zo groot mogelijk resultaat neerzetten. Een Interalu-klimaatplafond is daarom een interessante oplossing voor u.

Snelle reactietijd, hoge efficiëntie

Een Interalu-klimaatplafond heeft een lage inertie en een hoge conductiviteit. Het systeem fungeert puur als doorgeefluik van energie. Zo brengt het plafond snel en homogeen elke ruimte op de gewenste temperatuur. Via straling, dus geen tocht, geen slechte lucht. Met een Interalu klimaatplafond bereikt u een ideale leefomgeving met comfortklasse A.

Hoog akoestisch comfort

Verticale baffels zorgen voor een goede geluidsabsorptie. Kiest u daarbij voor een geperforeerde uitvoering van een Interalu-klimaatplafond in combinatie met een akoestische isolatiemat, dan verhoogt u de verstaanbaarheid in een ruimte enorm. Dit wordt dan ook vaak toegepast in aula's, scholen en vergaderzalen.  Om geluid te dempen, richting gang of aangrenzende ruimtes, kunt u akoestische barrières voorzien. Een goede akoestiek levert een grote bijdrage aan het leefcomfort van een ruimte.

SAPP®ceiling: open structuur, open mogelijkheden

De open structuur (40% bij continue en 70% bij eilandtoepassingen) laat toe om via nachtspoeling de massa van het gebouw te integreren in het ecologische energieconcept van uw project.

Interalu Research & Development

Onze onderzoeksafdeling werkt regelmatig samen met gespecialiseerde onderzoeksinstellingen en studiebureaus. Bijvoorbeeld met Universiteit Gent voor de brandveiligheid, met de universiteit van Stuttgart (D) voor de klimaattechnologie en met studiebureau Peutz (NL) voor de akoestiek.

Anthony Schrauwen
June, 2020

Sinds deze week is Anthony Schrauwen enige aandeelhouer van de groep die Interalu en LCC bundelt, specialist in klimaatplafonds en metalen plafonds. Dit familiebedrijf was voorheen in handen van Anthony en diens broer die nu zijn aandelen verkoopt aan Anthony.

Building Holland Interalu
April, 2018

Vandaag is alweer de laatste dag van Building Holland. U bent nog steeds van harte welkom op onze stand 12.058. Kom eens langs! We vertellen u er graag alles wat u wilt weten over onze klimaatplafonds.

September, 2017

Als partner van De Derde Long nodigt Interalu u graag uit voor de inspiratiesessie van 7 november. 

A+ label VOC
June, 2017

Zowel de SAPPceiling als de Easy-KlimaPlus klimaatplafonds behaalden het A+ label VOC, de hoogste Europese kwalificatie in deze categorie. De Indoor Air Comfort Gold testen werden uitgevoerd door Eurofins.

De luchtkwaliteit en het comfort in uw gebouw

September, 2016

Interalu werd in 1971 opgericht door Ludo Schrauwen en produceerde in die periode alle metalen plafonds voor de Belgische markt. In 1994 namen zonen Anthony en Stephan de leiding van het Antwerpse familiebedrijf over.