Klimaatplafonds

Interalu klimaatplafonds - ongezien comfort

Een klimaatplafond, om te koelen en/of om te verwarmen. Het kan allemaal. Koelen is het meest gekend, daarom wordt er ook dikwijls gesproken over koelplafonds.
Bij de ontwikkeling van de klimaatplafonds houdt Interalu rekening met vier belangrijke factoren:

  1. uw comfort: temperatuur en akoestiek
  2. uw onderhouds- of exploitatiekosten
  3. de flexibiliteit van uw gebouw
  4. uw budget

Uw comfort

Het comfort van een ruimte wordt bepaald door de temperatuur, de luchtvochtigheid en de akoestiek. Om de omgeving op de gewenste temperatuur te brengen, maken Interalu klimaatplafonds gebruik van straling en absorptie. Deze manier van klimaatbeheersing heeft enkel voordelen:

  • u heeft de perfecte controle over de temperatuur en de luchtvochtigheid in uw gebouw
  • u heeft geen hinder van tocht of warme luchtblazers (geen allergieën, geen te droge lucht)
  • u behaalt een zeer hoog rendement

De leidingen van een Interalu-klimaatplafond liggen verdeeld over de volledige oppervlakte van het (actieve) plafond. Zo verdeelt u de temperatuur, koeling of verwarming, egaal en van muur tot muur over de gehele ruimte.
De stalen plafondpanelen hebben uitstekende akoestische eigenschappen. Nagalm is er nauwelijks. En afhankelijk van de toepassing van de ruimte (aula, vergaderzaal, klaslokaal ...) kunt u ook het overslaggeluid dempen met akoestische barrières.

Uw onderhouds- of exploitatiekosten

Het maakt niet uit of u het gebouw zelf betrekt, verkoopt of verhuurt; lagere onderhouds- of exploitatiekosten spelen in uw voordeel. En Interalu houdt ze mee in het oog voor u, op verschillende manieren.  Zo hebben onze klimaatplafonds maar liefst 90% minder koppelingen dan andere systemen. Bovendien liggen de koppelingen van een Interalu-klimaatplafond in de gang of in de technische zone.  Bij eventuele onderhoudswerkzaamheden aan het plafond kunt u ongestoord verder werken.

Een Interalu-klimaatplafond verbruikt weinig energie. Het kan de ruimte al koelen met water van 18 à 19°C. In vergelijking met andere koeling- of verwarmingssystemen komt het energieverbruik een Interalu-klimaatplafond altijd voordeliger uit. Dat is ook een belangrijk argument als u uw vastgoed wilt verkopen of verhuren. Want zoals u ongetwijfeld weet, behoren klimaatplafonds de laatste jaren tot de basisuitrusting van een modern kantoorgebouw.

Flexibiliteit van uw gebouw

Vandaag zet of koopt u een gebouw met een bepaald doel voor ogen. U weet hoe u de ruimte wilt verdelen. Maar wie zegt dat dit over een jaar, of over tien jaar, nog hetzelfde is? Misschien heeft u dan nood aan kleinere ruimtes, of juist grotere. Interalu houdt daar rekening mee. Onze klimaatplafonds worden zodanig geplaatst dat u heel gemakkelijk en op eender welk moment een extra wand kunt voorzien. Standaard worden elke 1250 mm een of twee passieve panelen geplaatst. Zo behoudt u de flexibiliteit en de creativiteit om uw gebouw in te delen zoals u dat wilt.

Uw budget

Bij alles wat we doen, speelt het beschikbare budget een grote rol.  Daarbij komt dat uw maandelijkse energiefactuur ligt bij een Interalu-klimaatplafond een pak lager dan bij traditionele verwarmingssystemen. Bovendien heeft u nauwelijks onderhoudskosten (geen speciale schoonmaakmiddelen, niet opnieuw schilderen) en een metalen plafond heeft een lange levensduur.