Interalu stelt SAPP®ceilingHybrid voor

Interalu brengt de SAPP®ceilingHybrid op de markt. Dit intelligente klimaatplafond komt tegemoet aan de stijgende vraag naar duurzaamheid en het behalen van de norm voor passiefbouw (EPB).

De gebundelde kracht van water en beton

Klimaatplafonds van Interalu maken gebruik van water om een ruimte te koelen of te verwarmen. De SAPP®ceilingHybrid onderscheidt zich van andere klimaatplafonds doordat het plafond zelf nachtkoeling realiseert. In een installatie met free chilling ontlaadt de SAPP®ceilingHybrid ’s nachts ecologisch en intensief de betonmassa. Overdag wordt de ruimte dan zo energiezuinig mogelijk gekoeld.

Gunstige EPB-normering

Door de samenwerking van het plafond met de betonmassa, is er gemiddeld 10 W/m² minder vermogen nodig om de ruimte te koelen. En dat is zeer gunstig voor de EPB-normering. Minder gevraagd vermogen betekent ook een kleinere koelproductie-installatie (+/- 30%). Een grote bijkomende besparing, zowel in ruimte als in euro’s.

Oneindige flexibiliteit

De flexibiliteit van de Interalu klimaatplafonds is ook bij de SAPP®ceilingHybrid van toepassing. U deelt de ruimte in naar wens, u regelt het energieverbruik in de aparte ruimtes en alle exploitatieopties blijven open. Want een ruimte die vandaag ingedeeld is als open office, wordt morgen misschien opgedeeld in afzonderlijke kantoren.

Duurzaam product met lange levensduur

Die flexibiliteit komt ook de duurzaamheid ten goede. Er hoeft niets aan de structuur te veranderen als het gebouw een andere invulling krijgt. En natuurlijk is staal dankzij zijn zeer lange levensduur van zichzelf al een duurzaam product.