Haal de energiedoelstelling met klimaatplafonds

SAPP ceiling Timmerhuis Rotterdam

Over vijf jaar moet elk Nederlands kantoorgebouw energielabel C of hoger voor kunnen leggen. Minder dan de helft voldoet aan die norm. Het overgrote deel van de bedrijven moet vandaag actie ondernemen om zeker te zijn dat ze in 2023 niet moeten verhuizen.

Snelle inhaalbeweging dankzij klimaatplafond

Hoe zorgt u ervoor dat u een kantoorgebouw dat nu hopeloos achterloopt, snel omschakelt van energievretend naar energiezuinig? Heel eenvoudig: via een Interalu-klimaatplafond. In combinatie met een warmtepomp haalt u met een klimaatplafond makkelijk de vereiste doelstellingen, ook die voor 2030 wanneer energieklasse A de norm wordt. Niet voor niets kiezen architecten die gebouwen met een BREEAM- of WELL-classificatie nastreven, steeds vaker voor een klimaatplafond.

Comfortklasse A

Comfort is ongetwijfeld een heel belangrijk gegeven in een kantoorruimte. Mensen brengen er vele uren per dag door. De Interalu-klimaatplafonds behaalden het A+ VOC label (Indoor Air Comfort Gold) en geeft medewerkers het comfort dat ze verdienen:

  • gezond en aangenaam binnenklimaat: koeling in de zomer, verwarming in de winter. Altijd via straling dus zonder hinderlijke luchtstromen (een van de meest gehoorde klachten).  En gezonde lucht omdat u via een klimaatplafond optimaal kunt ventileren.
  • goede akoestiek die de broodnodige rust creëert in de werkomgeving.
  • van muur tot muur: een klimaatplafond loopt van muur tot muur en biedt elke medewerker hetzelfde comfort, of die nu aan de muur, aan het raam of in het midden van de kantoorruimte zit.

 

Investering die rendeert

Ja, een klimaatplafond is een investering. Maar wel een die snel rendeert. Gemiddeld heeft u uw investering op drie jaar terugverdiend dankzij de lagere energiekosten. Een Interalu-klimaatplafond maakt namelijk gebruik van lage temperatuurverwarming en hoge temperatuurkoeling. Ook dat zijn extra troeven voor een hoger energielabel. Bovendien gaat een klimaatplafond gemakkelijk 25 jaar mee. En al die tijd heeft u er geen omkijken naar.

SAPPceiling® en Easy-KlimaPlus®

Interalu heeft twee types stalen klimaatplafonds:

  1. SAPPceiling®: stalen panelen die met een open voeg geplaatst worden. De SAPPceiling® heeft een zeer hoge efficiëntie en toch een laag energieverbruik, een sterke akoestische absorptie en een hoge esthetische meerwaarde.
  2. Easy-KlimaPlus®: stalen panelen die tegen elkaar geplaatst worden. Easy-KlimaPlus® is budgetvriendelijk, levert een akoestische topkwaliteit en heeft een lage inbouwhoogte (5cm) waardoor dit plafond ook zeer geschikt is voor renovaties.

Nog meer besparingen

Interalu-klimaatplafonds zijn zeer flexibel. U kunt allerhande ledverlichting inbouwen en ook warmteterugwinning op de ventilatielucht is mogelijk. Allemaal extra punten voor minder energieverbruik en dus voor een beter energielabel.