Maak kennis met SAPPceiling Hybrid op Building Holland

SAPPceiling Hybrid

Tijdens de beurs stelt Interalu de SAPPceiling Hybrid aan u voor. Dit intelligente klimaatplafond komt tegemoet aan de stijgende vraag naar duurzaamheid en het behalen van de norm voor passiefbouw (EPB).

De gebundelde kracht van water en beton
Klimaatplafonds van Interalu maken gebruik van water om een ruimte te koelen of te verwarmen. De SAPPceiling Hybrid onderscheidt zich van andere klimaatplafonds doordat het plafond zelf nachtkoeling realiseert. In een installatie met free chilling ontlaadt de SAPPceiling Hybrid 's nachts ecologisch en intensief de betonmassa. Overdag wordt de ruimte dan zo energiezuinig mogelijk gekoeld.

Gunstige EPB-normering
Door de samenwerking van het plafond met de betonmassa, is er gemiddeld 10W/m² minder vermogen nodig om de ruimte te koelen. En dat is zeer gunstig voor de EPB-normering. Minder gevraag vermogen betekent ook een kleinere koelproductie-installatie (+/- 30%). Een grote bijkomende besparing in ruimte en in euro's.

Oneindige flexibiliteit
De flexibiliteit van de Interalu klimaatplafonds is ook bij de SAPPceiling Hybrid van toepassing. U deelt de ruimte in naar wens, u regelt het energieverbruik in de aparte ruimtes en alles exploitatieopties blijven open. Want wat vandaag een open office is, wordt morgen misschien ingedeeld in afzonderlijke kantoren.

Duurzaam product met lange levensduur
Die flexibiliteit komt ook de duurzaamheid ten goede. Er hoeft niets aan de structuur te veranderen als het gebouw een andere invulling krijgt. En natuurlijk is staal van zichzelf al een duurzaam product: het heeft een zeer lange levensduur en is bovendien zo goed als 100% recyclebaar.